Bibian en Binky

Over Bibian

Ik ben Bibian Cosijn, de mens achter Cosijn Consultancy & Coaching. Geboren op 19 augustus 1964 in Breda en al snel verhuisd naar Terneuzen, waar ik het grootste deel van mijn leven heb doorgebracht. Na een avontuur in Zuid-Holland ben ik snel teruggekeerd naar het rustige en ruimtelijke Zeeuws-Vlaanderen, van waaruit ik mijn passie voor training en coaching ten volle inzet.

Mijn levensmotto, “Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan?”, weerspiegelt mijn benadering in alles wat ik doe: energiek, authentiek en met een positieve mindset. Ik geloof in de kracht van humor tijdens het leren; lachen bevordert namelijk de denkvaardigheid van het brein!

Oplossingsgericht en creatief werk ik vanuit de visie: “Gaat niet, bestaat niet!”

Ik geloof in mensen en vind het iedere keer weer fantastisch om bij te mogen dragen aan hun professionele en persoonlijke groei. Daar spring ik ‘s morgens graag mijn warme bed voor uit.

Bibian Cosijn Coaching

Bibian bij JenZ-tv op Zo’ndag

Mijn missie & visie

Missie: Mijn drijfveer is om jou te leren werken, plannen en communiceren met meer plezier en gemak. Jouw resultaten zijn mijn voldoening.

Visie: Ik ben ervan overtuigd dat mensen het kostbaarste bezit zijn van elke onderneming, groot of klein. Door in mensen te investeren, investeer je in de groei en het succes van de organisatie. Daarom zijn mijn trainingen en workshops interactief, afwisselend en voorzien van een vleugje humor.

Kernwaarden

Integriteit Waar je ook voor kiest, zorg dat je achter die keuze kunt blijven staan
Kwaliteit Wat je ook doet, zorg dat je er trots op kunt zijn
Authenticiteit Wie je ook bent; wees en blijf jezelf
Respect Hoe de ander ook is, laat anderen in hun waarde
Humor Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen 😁

Mijn ervaring en toolbox

In 2005 kwam ik in contact met het trainersvak. Tot die tijd had ik diverse administratieve en commerciële functies gehad, waar ik steeds op uitgekeken raakte. Het werken met mensen bleek echt bij mij te passen, daarom besloot ik trainer/coach te worden. Dit vraagt ook voor mijzelf een leven lang leren, iets wat ik van nature met heel veel plezier doe. Zo kan ik de juiste methodiek inzetten voor iedere coachee. Mijn toolbox is gevuld met o.a.:

 • Ruime ervaring in diverse rollen
 • 2-jarige coach opleiding incl. stage
 • NLP Practitioner – Live coach
 • MDI-1 Gedrag
 • MDI-2 Drijfveren
 • Master practitioner Hypnose
 • Profile Dynamics consultant
 • Effectief samenwerken
 • Conflictoplossing
 • Geweldloze communicatie
 • Psych-K Basis
 • Psych-K Advanced
 • Psych-K Divine Integration
 • Soul Body Fusion® Practioner
Bibian en Binky

Mijn andere passies

Motor en Binky

Naast de liefde voor mijn vak en de mensen in mijn leven, heb ik nog twee passies in mijn leven.

 

In de zomer rij ik graag, samen met mijn hondje Binky, op mijn Goldwing. Het liefst zwerven we door de gebergten in Europa, maar ook een ritje naar de kust laadt mijn batterij weer op.

 

Als het geen weer is om te rijden, duik ik graag mijn atelier in en maak daar kleurrijke schilderijen waarin ik diverse technieken toepas.

Schilderij Bibian Cosijn

Mijn aanpak

Ik werk zoals ik ben: enthousiast, gedreven en direct. Met humor (als je ergens om lacht, onthoud je het makkelijker) breng ik de theorie, faciliteer het gesprek, luister naar de zaken die spelen en spiegel wat mij opvalt.

Tijdens de individuele coaching werkt dit hetzelfde. Ik ben oprecht nieuwsgierig naar wat jou drijft, waarom je doet wat je doet, of waarom je het juist niet doet?

Er is geen goed of fout, ik kijk alleen of het werkt voor jou, voor je collega’s én voor de organisatie.

Zo kom ik tot de kern en herken ik jouw onbewuste niet-effectieve gedragspatronen, waarmee we vervolgens aan de slag gaan.

Concrete handvatten, een duidelijk actieplan en jouw inzet, zorgen ervoor dat jouw gewenste resultaten worden bereikt!

Vrijblijvend kennismaken met mij, Bibian

Heb je interesse om samen aan de slag te gaan? Laten we de mogelijkheden verkennen hoe ik jou en/of jouw organisatie kan ondersteunen m.b.t. professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Ik maak graag tijd voor een (digitaal) bakje koffie en kennismaking.

Zet jij die eerste stap naar meer plezier en gemak in je werk en leven? Altijd leuk als je contact opneemt.

Tevreden klanten sinds 2005

Deelnemerservaringen